Retrovizor

retrovizor

Posjetite web mjesto za više informacija o retrovizorima. Retrovizor je izvorno dizajniran za vozača kako bi isti utvrdio je li promjena trake sigurna. Ako vozač vidi prednji kraj drugog vozila i oba prednja svjetla, tada se može sigurno pomaknuti u drugu traku. Isto tako, roditelji mogu imati bolji pregled nad svojom djecom. Danas provodimo puno vremena u autima, vozeći se u školu, vrtić ili na izlete, a retrovizor je dobar način da djecu držite na oku te da s njima bolje komunicirate. Međutim, puno distrakcija mogu i ometati vozača u vožnji te mu naškoditi pri koncentraciji.

retrovizor

Ogledala koja su certificirana za stalno korištenje u vozilu, ugrađena su od strane proizvođača radi sigurnosti. Drugi retrovizori koji nemaju certifikat mogu ometati vid vozača i ugroziti njegovu vožnju. Električni retrovizori podesivi su prekidačem ili gumbom. Također, mogu biti opremljeni satom, tipkama za podešavanje radija i temperaturom.

Ako retrovizor ne stoji na vjetrobranskom staklu, to je opasno za rad vozila i samu vožnju. Također, napuknuti retrovizori smetaju vozaču da vidi automobile ili predmete iza vozila. Retrovizori koji imaju deflektor odsjaja gube svoju čvrstoću i uzrokuju pomicanje retrovizora gore-dolje tijekom rada vozila. Ovo ne samo da odvlači pažnju vozača, već također može odbijati sunčevu svjetlost ili druga svjetla u oči vozača. Retrovizor također može biti loš ako funkcija zatamnjivanja ne radi, ako je zrcalo  promijenilo boju ili čak i ako ga uopće nema.

Kako možete provjeriti ispravnost retrovizora? Ako mislite da je vaš retrovizor slomljen ili napuknut, prvo možete vizualno provjeriti postoje li za vanjska oštećenja. Za elektroničko podešavanje retrovizora, nagnite ga gore, dolje, lijevo i desno te na staklu provjerite postoji li ikakvo oštećenje mehanizma unutar zrcala. Na elektroničkim retrovizorima pronađite prekidač za podešavanje retrovizora. Pritisnite gumbe i provjerite radi li elektronika na mehanici zrcala.

Za retrovizore sa satom, radiom ili temperaturom, provjerite tipke da vidite rade li ispravno.

Recommended Articles