Namizni žar je primeren za vse letne čase, na njem pa boste pripravili odlično meso

namizni žar

Ste od nekdaj sanjali, da boste na vrtu imeli velik žar, na katerem boste pekli meso, prirejali velike piknike in se družili s prijatelji? Niste uspeli realizirati te ideje in nimate vrta? Namizni žar je odlična alternativa za to.

Čevapčiči in ostale dobrote z žara se vedno priležejo, ne glede na letni čas. Namizni žar je odličen za vse priložnosti, saj ga ne rabite imeti na vrtu in lahko tudi v primeru slabega vremena spečete gurmanske jedi na žaru. Od ostalih vrst žarov ni nič manj kvaliteten, njegova prednost pa je, da je lahek, ne zavzame veliko prostora, za delovanje pa ne potrebuje odprtega ognja. Njegova uporaba je povsem enostavna, saj ga morate le priklopiti na plin ali elektriko in že lahko začnete peči meso. Po koncu pečenja le počakajte, da se žar ohladi, nato pa površino žara obrišite in ga pospravite na varno mesto. Ker za delovanje žara ne potrebujete odprtega ognja, je skoraj nemogoče, da bi prišlo do požara. Žar lahko uporabljate na mizi, pultu ali kje drugje v notranjih prostorih, priporočljivo pa je, da po koncu pečenja odprete okna, da ne bo še cel dan po stanovanju vonj po pečenju.

Če ste v dvomih, ali bo namizni žar enako dobro spekel hrano, kot vrtni ali drugi žari, naj vas potolažimo – tudi namizni žar se lahko segreje na zelo visoke temperature, kar vam omogoča, da se hrana dobro speče in zapeče.

Pri kupovanju namiznega žara bodite pozorni na vir energije, kakovost, velikost in ceno. Ceneni žari so lahko slabo narejeni in v skrajnih primerih povzročijo tudi vžig. Namizni žar deluje na plin ali na elektriko, plinski pa se morda bolj splača, saj se izjemno hitro segreje, toploto pa lahko poljubno spreminjate. Namizni žari so različnih velikosti, zato razmislite, kje ga boste hranili in kako velikega lahko kupite. Seveda so tudi cene namiznih žarov zelo različne, zato le dobro preglejte ponudbo.

Recommended Articles