Mini stretch folija je primerna tudi za domačo rabo

mini stretch folija

Ali poznate stretch folijo? Gre za zelo uporabno folijo, ki se jo uporablja predvsem za transport izdelkov, obstajajo pa tudi mini stretch folije, ki so primerne tudi za uporabo doma. Kvalitetna mini stretch folija po ugodni ceni vam bo zagotovo prav prišla, zato jo le čim prej nabavite in poskrbite za varen transport in hrambo izdelkov, ki so vam ljubi.

Če še niste slišali za stretch folijo, pa zagotovo poznate izraze ovijalna, raztegljiva, povijalna itd. folija – gre za isto stvar, le več imen poznamo zanjo. Običajno se uporablja v večjih proizvodnjih podjetjih, kjer izdelke naložijo na palete, nato pa paleto ovijejo s stretch folijo, ki se trdno ovije okoli izdelkov ter tako prepreči, da bi se premikali ali celo padli s palete. Tako zapakirane izdelke lahko nato brez skrbi prevažamo po skladišču ali različnih proizvodnih enotah ali lokacijah, folija pa poskrbi tudi za zaščito pred neželenimi pogledi ali posegi, preprečuje vdor vlage ali umazanije in podobno.

Obstajajo velike stretch folije, ki so običajno navite na velikih kartonastih tulcih, v prodaji pa je tudi mini stretch folija, ki je prav tako navita na kartonasti tulec, a je ta dosti manjši in tako bolj primeren za ročno ovijanje. Stretch folija se lahko uporablja za ročno ali pa strojno ovijanje, pri čemer je slednje dosti bolj stroškovno učinkovito, saj stroji za ovijanje porabijo bistveno manj folije, kot bi je mi z ročnim ovijanjem, takšno ovijanje pa je tudi hitrejše in učinkovitejše. Strojno ovijanje se uporablja predvsem v proizvodnjah, kjer se dnevno ovije velika količina materiala, namestimo pa jo lahko na povijalni stroj.

Mini stretch folija se uporablja v kombinaciji z odvijalcem, ki nekoliko zmanjša trenje med tulcem in rokami, ko ovijamo stvari, prednost pa je tudi ta, da na ta način lahko zelo hitro ovijemo izdelke, predvsem tiste manjše. Sicer pa je uporaba mini stretch folije popolnoma enaka tisti navadni in tudi mini stretch folija ščiti blago pred premikanjem, poškodbami, pogledi, posegi itd. Proizvajalci teh folij pa vam lahko po želji naredijo širino rolice, barvo, dolžino navitja itd.

Tovrstna folija torej ni uporabna le v podjetjih oz. velikih proizvodnih enotah, temveč vam lahko zelo prav pride tudi doma.

Recommended Articles