Modrostni zobje Doktor1A

Zobje so kar ena nadloga v naši ustni votlini. Ampak nimajo vsi te težave, posebej ne, če redno obiskuješ zobozdravnika. So pa modrostni zobje tista težava, ki lahko zadene vse ljudi. Tu pa se ne gre, če si redno umivamo zobe ali če redno obiskujemo zobozdravnika. Modrostni zobje imajo zelo pomembno vlogo v ustni votlini. Pri žvečenju hrane so zelo pomembni, ampak se zgodi, da jih moramo včasih odstraniti. Zakaj pride do te težave in kdo nam jih lahko odstrani pa najdete na spletni strani Doktor1A.

Modrostno zobje nam zrastejo v rani mladosti, tam nekje med 18. in 25. letom. In kadar v naši čeljusti ni dovolj prostora se morajo modrostni zobje pod nujno odstraniti. Začnejo močno pritiskati na ostale zobe, kar pomeni da nastajajo bolečine, se začnejo premikati. To pomeni, da nam samo smetajo v čeljusti in takrat se zobozdravnik odloči za odstranitev. Seveda ne bo vam vseh odstranil naenkrat, ker tudi ni lahko odstraniti modrostnega zoba. Da nam bo jasno imamo samo štiri modrostne zobe, zgoraj dva in prav tako spodaj in to čist na koncu čeljusti.

modrostni zobje

Prav tako nastajajo bolečine, ko nam modrostni zobje izraščajo. Kateri jih že imajo vam lahko povedo kako to poteka. Če nastanejo težave na katerem drugem zobu, se zobozdravnik vedno odloči za zdravljenje. Tukaj pri modrostnem zobu pa je drugače. Največ krat se odloči za odstranitev. Odstranil vam ga ne bo vaš zobozdravnik, ampak boste dobili točne informacije kam se obrniti. Večinoma imajo vsi bolečine in dobijo zdravila proti bolečinah. Prav tako je samo celjenje malo daljše in, kot sem omenila boleče. Nikogar nočem tukaj prestrašiti, boljše da je vsak na vse pripravljen. Prav tako boste pred samim posegom vse izvedeli in vas bo kirurg na vse pripravil. Ni pa nujno, da boste morali kateri modrostni zob odstraniti, če vam je v kratkem izrasel.