Odprava dioptrije – laserska operacija oči

Odprava dioptrije z lasersko operacijo oči je najbolj enostaven in neboleč tretma. Tukaj so na voljo vsi podatki, ki jih potrebujete za lasersko operacijo. Odprava dioptrije z lasersko operacijo oči, izberite si zaupanja vreden očesni center, ki bo uspešno opravil operacijo. Pri Doktor 1A so preverjali cene med ponudniki za lasersko odpravo očesne dioptrije in ugotovili, da je med najcenejšo operacijo (PRK) in najdražjo operacijo (Relex), kar 3 kratna razlika v ceni. Veliko očesnih centrov ne vlaga veliko v nakup nove opreme, ter ne investira v oglaševanje, zato posledično lahko imajo nižje cene operacij.

 odprava dioptrije

Nekatere metode operacij se med seboj razlikujejo že v potrošnem materialu, ter v vrednosti opreme (laserja) s katerim doktor opravi lasersko operacijo. Novejši laserji so lahko dražji, zato tudi operacija stane več, kar pa še ne pomeni boljše oziroma kvalitetnejše operacije.

Odprava dioptrije se lahko regulira tudi z očali in lečami. Je pa to precej drago in še menjavati jih je treba pogosto. Odprava dioptrije z lasersko operacijo, kjer z laserskim žarkom izboljšajo vaš vid. To sedaj počne že veliko okulističnih ambulant, ki želijo ljudem pomagati do jasnejšega, boljšega in čistejšega vida. Laserska operacija oči je kirurška operacija oči, kjer z laserjem preoblikujejo vašo roženico na način, da se svetloba drugače odbija od nje.

Laserska operacija oči je najnovejši način, da izničite svojo dioptrijo. V Ameriki so jih izvajali že pred 30 leti, od takrat pa je tehnologija samo še napredovala, procesi so se izpopolnili in stranski učinki so manjši. Če ste pravi kandidat za operacijo oči boste izvedeli pri svojem optiku, ki vam bo naredil temeljit očesni pregled. Optik bo uporabil napravo topograf roženice s katerim bo vaše oči fotografiral in ustavil elektronski zemljevid vaših oči. Na področju korekcije očesne kirurgije so na voljo različni postopki za izboljšanje vida. Poznamo lasersko preoblikovanje očesne površine LASIK in PRK metoda. Tretji pristop je vstavljanje umetnih leč v oko. Najnovejša in najdražja metoda je Relax Smile.

Laserska operacija oči ni boleča. Stranski učinki po posegu so lahko suhe oči, svetlobni odboji ali krogci okoli oči, še posebej ponoči. Običajno se čez nekaj časa učinek zmanjša ali izgine. Pri manjšem številu oseb (manj kot 1 %) se vid poslabša. Odprava dioptrije je nov korak k boljšemu vidu.