Tečaj ruščine za vsakega, ne glede na starost

Tečaj ruščine

Učenje tujega jezika je vedno prednost, saj s tem dobite vpogled še v druge kulture. Znanje dodatnega jezika je velik plus tudi za zaposlitev. Ogromno podjetij ima povezave z Rusijo, zato je prihodnost na ruskem trgu v današnjih časih še posebej obetavna. Pri poslovanju s tujimi podjetji je vedno prednost, če se znate pogovarjati v njihovem jeziku, poleg tega pa vas zaradi vašega dodatnega znanje še bolj cenijo, saj razumejo trud, ki je bil vložen v učenje tujega jezika. Zakaj torej ne bi obiskovali tečaj ruščine in se spoznali z ruskim jezikom?

 

Ruščina v primerjavi s slovenščino

Ruski jezik, tako kot slovenščina, spada med slovanske jezike, kar je dodaten plus, ko se lotite učenja ruščine. Pri poslušanju vam bodo zagotovo nekatere besede že takoj znane, saj so podobne slovenskim, pa tudi izgovorjava za večino ne bo preveč težavna. Če se boste prvič srečali s cirilico, bo to glavna stvar, ki se jo boste morali naučiti, preden boste začeli brati v ruskem jeziku.

Tečaj ruščine na drugačen način

V primerjavi z ostalimi tečaji, ki so podobni učenju v šoli, je tečaj ruščine po metodi Karnion malo drugačen. Metoda, ki je znana že 25 let temelji na poslušanju v alfa stanju in individualnem pogovoru s profesorjem. Oseba v alfa stanju si informacije zapomni 4x hitreje kot po navadi in si jih tudi vtisne v dolgoročni spomin. Ker pa poslušanje ni dovolj, da smo suvereni v tujem jeziku, pa je potrebno tudi govorjenje novo naučenih besed in stavčnih struktur. Če pomislimo, smo se tudi maternega jezika naučili s poslušanjem, ki smo ga nato posnemali.

Metoda Karnion je intenzivno učenje jezika in priporoča se, da tak tečaj ruščine poteka 4 ali 8 šolskih ur dnevno, celoten trening pa se konča v dveh tednih. Le tako bodo rezultati najboljši.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja