Išijas – što je i kako se liječi?

išijas

Sama činjenica da imate išijas može biti strašna na prvu, no danas postoji mnogo načina na koje se ova bolest može tretirati. Na sljedećem linku možete pronaći sve što trebate znati o išijasu a mi vam u nastavku donosimo neke od osnovnih informacija koje bi trebali znati.

Jedan od odličnih prirodnih preparata koji se može koristiti kada je u pitanju išijas jeste upravo smrekina mast. Budći da ona djeluje na naš organizam dubinski, predstavlja odličan preparat za liječenje bolesti kao što su artroza I išijas. Takođe se može koristiti i za druga oboljenja koja imate kao i uz lijekove koje već imate a koje vam je pripisao vaš liječnik.

Kao jedan od prvih simptoma kada je u pitanju išijas javlja se bol u donjem dijelu leđa koja se vremenom počinje spuštati u jednu nogu. Ovo oboljenje mnogo češće imaju šećeraši, to može se pojaviti i kod osoba koje nemaju ovo oboljenje. Jedan od glavnih uzroka pojave išijasa jeste konstantno ponavljanje pokreta koji nam ne odgovaraju.

U većini slučajeva fizička terapija na koju ćete ići zbog liječenja išijasa će od vas zahtijevati da se odreknete onih stvari koje zahtijevaju taj konkretno pokret. Ukoliko je u pitanju neki sport ili hobi, preporučit će vam se da prestanete sa time a ukoliko su u pitanju pokreti na vašem poslu, preporučiti će vam se uzimanje bolovanja dok god fizikalna terapija traje.

Danas postoji jako mnogo rješenja kada je u pitanju išijas, te se ovi bolovi, ukoliko otkriveni na vrijeme, mogu sanirati relativno brzo i efikasno. Nakon toga vaš liječnik i fizioterapeut dati će vam upute kako da se nadalje pobrinete za svoje zdravlje i koje sve promjene trebate uvesti u svoj život.

Zapamtite, išijas se može vrlo lako kontrolisati i sanirati ukoliko se otkrije na vrijeme, zato nemojte predugo čekati na odlazak vašem liječniku u slučaju pojave simptoma.